Stadshavens Medemblik
 

8899logohome.jpg

 

Pekelharinghaven Medemblik

Waar de historie herleeft....
Gelegen in het schootsveld van Kasteel Radboud en vlakbij het oude centrum, vormt de Pekelharinghaven de ideale uitvalsbasis om de stad Medemblik en het West-Friese achterland te ontdekken. De naam Pekelharinghaven refereert aan de oude haven die in de 17e en 18e eeuw in gebruik was. 

De Pekelharinghaven
De Pekelharing haven heeft in totaal 220 ligplaatsen voor jachten tot 15 meter. Voor passanten zijn er behalve boxen ook fijne plekken beschikbaar aan de kade bij kasteel Radboud. Het havengebouw is voorzien van ruime sanitaire voorzieningen, waar u kunt douchen. Alle steigers zijn voorzien van stromend water en WIFI. Voor elektra betaalt u €2,50 per dag, met een maximum van €35,- voor de gehele ligperiode. Klik hier voor alle tarieven en faciliteiten van de Pekelharinghaven.

Ontdek het achterland
U kunt in het havenkantoor fietsen met versnellingen huren. Zo kunt u bijvoorbeeld het pittoreske lintdorp Twisk of één van de natuurgebieden bezoeken dan wel een verfrissende duik in het water nemen op het nabijgelegen IJsselmeerstrand van de Vooroever.

Ideaal voor kinderen
Zowel bij mooi als bij slecht weer is er rond de Pekelharinghaven veel te doen. Bij mooi weer kunt u naar het reeds genoemde strand of naar de speeltuin in het Emmapark. Bij minder goed weer is het Bakkerijmuseum, de historische Stoomtram Medemblik-Hoorn, het Stoommachinemuseum of de Bijenstal in Opperdoes aan te bevelen. 

Eten en drinken
In de ochtend zijn bij NED1671 verse broodjes en de lekkerste koffie van Medemblik te koop. In de middag serveert het terras van NED1671 de lunch of zelfgemaakte appeltaart, u kunt er heerlijk genieten van de middagzon. 

Reserveren
U kunt uw ligplaats van tevoren bij ons reserveren, zodat u zeker weet dat u een ligplaats naar wens heeft. Klik hier om te reserveren. 

Geschiedenis Pekelharinghaven
Wilt u meer weten over de geschiedenis en de transformatie van voetbalveld naar haven, hier kunt u een indruk krijgen van de werkzaamheden die toen plaats vonden. Voor een indruk van de omgeving van de haven kunt u hier terecht.

 

 

                                                                

 

pekelharinghaven.jpg

 
de

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

* alle velden invullen a.u.b.

Wilt u weer-waarschuwingen per e-mail ontvangen?