Stadshavens Medemblik
 

8899logohome.jpg

 

Sloep huren in Medemblik?

Bent u niet in het bezit van een eigen boot of wilt u de kleinere grachten en omliggende meren van Medemblik verkennen, dan kunt u bij het havenkantoor van de Pekelharinghaven in het centrum van Medemblik een prachtige luxe sloep huren. Onze sloepen zijn voorzien van een comfortabele rondzit met kussens en desgewenst kunt u op pad inclusief een goedgevulde picknickmand voor onderweg.

Medemblik vanaf het water is een belevenis voor het hele gezin. U vaart door eeuwenoude grachten en sloten met de daarbij behorende prachtige panden en ervaart zelf hoe het is om geschut te worden in het Westerhaven sluis. Bent u meer een liefhebber van rust en natuur dan vaart u richting de Groote en Kleine Vliet. Het is in de wateren rondom Medemblik prachtig vissen en ook voor de vogelspotter is er veel te zien in dit mooie natuurgebied!

U heeft voor deze sloepen geen vaarbewijs nodig, de boot vaart ongeveer 7 kilometer per uur en is zonder ervaring goed te besturen. U bepaalt zelf uw route maar ook waar u afmeert. U ontvangt vooraf uitgebreide instructies over de werking van de boot en een routekaart met suggesties waaronder bijvoorbeeld een combinatietocht naar het Stoommachinemuseum.  

Er kan met maximaal 5 personen of 500 kg gevaren worden en er zijn zwemvesten aanwezig, ook voor de allerkleinsten. Het is NIET toegestaan om honden mee aan boord te nemen. De sloepen kunnen gehuurd worden voor een hele dag maar ook voor een dagdeel ('s morgens van 9.00h tot 13.00h of 's middags 13.30h tot 17.30h). Voor een hele dag zijn de kosten € 120,00 voor een dagdeel € 75,00 beide zijn inclusief brandstof.

Tip: download de app van sloepennetwerk om tijdens het varen een handige vaarkaart op uw smartphone te hebben!

U kunt uw sloep(en) hier reserveren.

 

 

 

 

   

een impressie.....

de

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

* alle velden invullen a.u.b.

Wilt u weer-waarschuwingen per e-mail ontvangen?