Stadshavens Medemblik
 

Ontmoet & Ontdek: Zeevrouw en schrijfster Fleur van der Laan

Zij schrijft romans op basis van haar ervaringen: Spannende tijden als vrouw in een mannenwereld op zee, met gevaren als piraterij, verstekelingen, brand op een schip, orkanen en overleven op zee.


De Spannende Boeken Weken
Vanwege de Spannende Boekenweken bij de bibliotheek en de piratententoonstelling Enteren! In Kasteel Radboud komt Fleur van der Laan vertellen over haar avonturen, ze leest voor uit eigen werk en beantwoordt vragen uit het publiek. Na afloop is het mogelijk om haar boek te kopen en te laten signeren.


Aanmelden
Neem contact op met de klantenservice van de Westfriese bibliotheken via 0228 743 943 of meld u hier aan. 

 

Het verhaal achter de zeevrouw

Als Fleur twaalf jaar is, wordt ze door haar vader in haar eentje naar Frankrijk en Engeland gestuurd om andere talen te leren. Op de ferry naar Dover ontdekt ze dat ze als enige van de vijfhonderd passagiers niet zeeziek wordt van een storm die de boot op en neer doet deinen. Langzaam groeit het verlangen om te gaan varen. Ze krijgt een baantje als serveerster op een Rijn-Donau cruiseboot maar dat avontuur duurt niet lang. Nadat ze hete borden vol eten op de schoot van de kapitein heeft laten vallen, wordt ze ontslagen. Fleur blijkt niet geschikt voor de horeca, maar de liefde voor het varen blijft. Fleur meldt zich aan bij de Zeevaartschool. Als machinist bevaart Fleur de wereldzeeën. Ze werkte op veel verschillende schepen, in de zware lading, de bagger, de off-shore. Op een passagiersschip, bij de kustvaart en de koopvaardij. fleur: "Ik was toen tweede machinist."

Aan de wilde zee-avonturen komt voorlopig een eind als op 31 januari 2012 dochter Skadi wordt geboren. In 2013 verscheen haar roman Zeevrouw.
Leen het boek Zeevrouw

 

fleur van der laan.jpeg

 Terug
Geplaatst: 13-06-2017 16:55:26
de

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

* alle velden invullen a.u.b.

Wilt u weer-waarschuwingen per e-mail ontvangen?