Stadshavens Medemblik
 

8899logohome.jpg

 

Midgetgolfbaan

In het Emmapark, gelegen aan de Pekelharinghaven, vindt u bij Restaurant Koekenbier een uitdagende 18 baans mini golfbaan. Er kan hier door jong en oud gespeeld worden, een complete ronde duurt ongeveer 1,5uur.

 

midgetgolfbaan medemblik.JPG

 

Speeltuin in Emmapark

 

Ook vindt u in het Emmapark twee speeltuinen, een speciaal voor de kleinere kinderen tot 4 jaar en een avontuurlijke speeltuin met kabelbaan voor kinderen vanaf 4 jaar. 

 

Kinderboerderij 't Langoortje

 

Direct achter het havenkantoor bevindt zich kinderboerderij 't Langoortje. Een leuke kinderboerderij in een groene omgeving met een grote verscheidenheid aan dieren.

 

Kasteel Radboud

kasteelradboud.jpg

 

In onze haven bevindt zich ook Kasteel Radboud, de enige overgebleven West-Friese dwangburcht van Floris de Vijfde.  Het 13e eeuws kasteel is een kasteel zoals deze door kinderen wordt getekend, een waar sprookjes kasteel. Er is een speurtocht door het kasteel te maken waarbij er grote delen van het kasteel bekeken en beleefd kunnen worden. Dit jaar is er ook een tentoonstelling over het leven van echte piraten in West-Friesland. 

 

Valkenier Radboud.jpg

 

Tijdens de zomervakantie (alle regio's) vindt u elke woensdag een valkenier van Birdlive op het kasteel met een zeer afwisselend programma en een groot aantal vogels.

Op het kasteelplein kunt u de prachtige vogels bewonderen die daar aanwezig zijn en natuurlijk heeft u volop de gelegenheid om vragen te stellen aan het team van valkeniers.  In het programma komen uilen en roofvogels aan bod die elk hun eigen benadering hebben. Daarbinnen heeft elke soort en zelfs elk individu zijn eigen behoeftes en karakteristieken. Het is aan de valkenier om deze te bestuderen en al werkende met de vogels te ontdekken en toe te passen tot beider voordeel en welbevinden.

Birdlive legt zich toe op educatieve demonstraties waarbij de interactie tussen mens en dier centraal staat. Het is dan ook zeker de moeite waard om de valkenier en zijn vogels in actie te zien op het mooie kasteel.

 

de

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

* alle velden invullen a.u.b.

Wilt u weer-waarschuwingen per e-mail ontvangen?