Stadshavens Medemblik
 

8899logohome.jpg

 

Midgetgolfbaan

In het Emmapark, gelegen aan de Pekelharinghaven, vindt u bij Restaurant Koekenbier een uitdagende 18 baans mini golfbaan. Er kan hier door jong en oud gespeeld worden, een complete ronde duurt ongeveer 1,5uur.

 

midgetgolfbaan medemblik.JPG

 

Speeltuin in Emmapark

 

Ook vindt u in het Emmapark twee speeltuinen, een speciaal voor de kleinere kinderen tot 4 jaar en een avontuurlijke speeltuin met kabelbaan voor kinderen vanaf 4 jaar. 

 

Kinderboerderij 't Langoortje

 

Direct achter het havenkantoor bevindt zich kinderboerderij 't Langoortje. Een leuke kinderboerderij in een groene omgeving met een grote verscheidenheid aan dieren.

 

Kasteel Radboud

kasteelradboud.jpg

 

Direct aan de haven bevindt zich ook Kasteel Radboud, de enige overgebleven West-Friese dwangburcht van Floris de Vijfde. Het 13e eeuws kasteel is een stoer kasteel, waar vroeger echte ridders waren gestationeerd. Voor de kinderen is er een speciale speelzolder waar ze lekker kunnen spelen en verkleden. Daar worden ook regelmatig knutselmiddagen georganiseerd. Kinderen kunnen daarnaast een speurtocht doen, waarbij ze het hele kasteel kunnen bekijken en beleven. Dit jaar is het thema in het museum de 17e eeuw met een Piratententoonstelling en modelscheepjes van schepen uit die tijd. Het hele jaar door worden er vele activiteiten georganiseerd in en om het kasteel. Kijk voor het actuele programma op kasteelradboud.nl/agenda of volg Kasteel Radboud op Facebook.

 

Valkenier Radboud.jpg

 

Tijdens de zomervakantie (alle regio's) vindt u elke woensdag de valkenier van Birdlive op Kasteel Radboud met een educatief programma met échte roofvogels.

Op het kasteelplein kunt u de prachtige vogels bewonderen en natuurlijk heeft u volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de valkenier.  In het programma komen uilen en andere roofvogels aan bod die elk hun eigen benadering hebben. Daarbinnen heeft elke soort en zelfs elk individu zijn eigen behoeftes en karakteristieken.

Birdlive legt zich toe op educatieve demonstraties waarbij de interactie tussen mens en dier centraal staat. Het is dan ook zeker de moeite waard om de valkenier en zijn vogels in actie te zien in de setting van een écht middeleeuws kasteel.

 

de

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

* alle velden invullen a.u.b.

Wilt u weer-waarschuwingen per e-mail ontvangen?